marți, 27 aprilie 2010

Vesti noi


Buna seara,

Dupa ce trei zile ne-am luptat cu temperatura, azi dimineata rasuflam usurati ca am scapat de temperatura si mai asteptam sa creasca globulele albe ca sa plecam din spital. Dar surpriza... cand i-a verificat temp. in seara asta avea 38,8 si uite asa am luat-o de la cap. A venit doctora si i-a recoltat sange din nou, dupa care m-a avertizat ca-i vor schimba iarasi antibioticul. L-a ascultat si la plamani si mi-a zis ca la plamanul stang se aude ca si cum ar avea o infectie.
I-am spus ca eu nu inteleg de unde schimbarea asta brusca, caci ieri nu se auzea nimic si azi sunt probleme. Maine urmeaza sa-i faca radiografie la plamani. Oricum pentru mine e ceva nou faptul ca il trateaza cu 3 antibiotice diferite zilnic. Nu mai zic de schimbarile care au avut loc pe parcurs. Dar ajung la vorba lui Andrei:" mama, poate sa ma trateze si cu 10 numai sa-mi treaca odata infectia asta sau ce-o fi".
Azi nu a avut o zi prea buna, psihic vorbind, deoarece s-a saturat si plictisit de toate. Nici nu vrea sa mai comunice cu colegii lui, pentru ca, spune el, nu mai au subiecte comune, si cateodata, chiar le considera copilarii. Si fara sa jigneasca pe cineva,cred ca suferinta prin care a trecut l-a facut sa uite ca de fapt si el este un copil.
Eu ma gandesc ca imi doresc doar sa traiasca si nu ma mai gandesc ca si-a pierdut o parte din copilarie, poate cea mai frumoasa. Si nu pot sa zic decat atat:
" De ce Doamne ai lasat bolile la copii?"

Gilda

duminică, 25 aprilie 2010

Vesti din week-end

Salutare,

Dupa cateva zile de libertate iata-ne din nou in spital. Andrei a facut temperatura si il doare rau in gat. Acum e iarasi trist ca este in cusca, problema e ca nu prea a putut sa doarma azi noapte din cauza nasului si de dimineata s-a trezit si cu durere in gat de nu a putut manca.
A inceput de ieri sa faca antibiotic perfuzabil. Doctora ne-a spus ca 4-5 zile va trebui sa stea in spital.

Am sa incerc sa scriu mai tarziu acum merge f. prost netul.

Gilda si Andrei

luni, 19 aprilie 2010

Vestile noi de la DRAGII NOSTRI


Buna seara,

Astazi la ora 18.30 ne-am externat si am ajuns la casa sociala unde stam. A fost foarte frumos, cand m-a intampinat una dintre nemtoicele catolice, care are grija de casa (toate de la 70 de ani in sus) si mi-a vorbit numai in germana, iar eu i-am zis cateva cuvinte in engleza si i-am zambit romaneste. Cu toate astea ne-am inteles perfect. Ar fi vrut saraca sa ma ajute si cu geamantanul meu de 20 de kg, sa-l urce la etajul 1 unde stam, dar si-a dat seama in ultima clipa ca nu-l poate ridica.

Saptamana de chimio a suportat-o f. bine Andrei. Surprinzator a fost si pt. medici care si-au luat masuri de precautie pe durata administrarii citostaticelor si l-au monitorizat tot timpul. Insa el iarasi le-a aratat ca nu stiu cu cine au de-a face si nu o spun nici cu mandrie ,nici sub alta forma de jignire, ci vreau doar sa spun ca este un copil, care in sufletul si gandurile lui nu se considera nici o clipa bolnav, ci doar un animal inchis intr-o cusca, care se chinuie sa evadeze.

Astazi, cand am iesit pe usa spitalului a tras aer adanc in piept si mi-a zis: "acum nu mai sunt un animal in cusca, ci in lesa, dar pot respira aer curat".

A fost foarte fericit ca a repetat spirometria (functionalitatea plamanilor) si de la procentul de 42%, pe care l-a avut cand ne-am internat acum a ajuns la 65 %. Si iarasi s-au minunat doctorii.

Pe drum mi-a zis: "Dumnezeu imi da o incercare, apoi ma rasplateste. "
Cateodata se simte foarte singur si parasit, si ii este tare dor de scoala si de colegii lui. Chiar mi-a zis ca a ramas in urma cu barfele din clasa, de care se amuza.

Joi trebuie sa mergem din nou la spital pt. analiza sangelui dar pana atunci trebuie sa facem f. multa fizioterapie cu instrumentele si lectiile pe care le-am primit de la spital.

Dar pana atunci Dumnezeu sa ne apere!

Gilda si Andrei

P.S.: Stim ca toti asteptati nerabdatori vesti de la noi, dar sa stiti ca e valabil si viceversa. De multe ori deschid e-mailul si nu primesc nici o veste de la nimeni, macar acolo doua randuri sa stim ca nu ne-ati uitat si sa ne tineti aproape de casa cu stirile.
Multumim si sper ca nu am suparat pe cineva.

miercuri, 14 aprilie 2010

Da-i, Doamne, sanatate!

Buna seara,


Astazi am inceput chimio, dupa ce ne-au pus sa semnam 2 pagini privind riscurile si efectele care pot aparea in timpul chimio si dupa. Problema a fost ca ne-au adus documentele in germana, la ora pranzului, exprimandu-si dorinta sa le citim si apoi sa semnam si dupa aceea vor da drumul la chimio. In fine, ne-am descurcat si de data asta cu traducerea.
Vorbind de Andrei, azi nu a avut o stare prea buna, a fost f. nervos si obosit drept pentru care la ora 18 s-a culcat si l-am trezit noi pe la ora 20 pentru medicamente.
Nu stiu ce sa va mai spun, stiu ca asteptati vesti mereu de la noi.
Acum nu ma mai mira nimic din ce vad aici, deja m-am obisnuit cu oamenii si regulile lor nemtesti. De multe ori nici cuvintele nu-mi mai vin in minte. Nu aud decat glasul rugaciunilor mele catre Dumnezeu si Maica Domnului.
A fost atat de bine acasa incat am si uitat ca Andrei este bolnav, insa aici vad altfel totul. Dar nu mai vreau sa vorbesc despre asta acum.
Va doresc din tot sufletul sa aveti sanatate!

Gilda

marți, 13 aprilie 2010

Primele vesti dupa reintoarcerea in Germania


Buna seara,


Azi ne-am internat si am facut cateva analize: ecografie la torace si abdomen, sange, spirometrie. Vestea rea este ca functionalitatea plamanilor a ramas tot la nivelul de 42%, vestea buna este ca nu este mai putin.

Maine va incepe chimio, care va dura 4 zile + 1 zi de hidratare, dupa care ne vom externa si vom astepta planificarea operatiei atunci cand va fi pregatit, momentan nu stim cand.

Voi scrie mai mult in zilele urmatoare. Astazi a fost o zi destul de obositoare si pt mine.

Doamne ajuta sa auzim numai de bine!


Gilda