joi, 27 mai 2010

Andrei externat


Buna seara,
Miercuri ne-am externat si a fost prima noapte dupa operatie cand Andrei nu a avut dureri de spate. Azi chiar a dorit sa iasa la plimbare dupa 10 zile de stat in pat, suportand foarte bine plimbarea. Incercam sa ne bucuram de zilele astea, desi vremea la noi este capricioasa, (ploua mai tot timpul), sa ne incarcam bateriile pentru cura de chimioterapie care va incepe luni, pe 31 mai. Am inceput numaratoarea inversa, desi nu stim inca exact cand vom putea pleca acasa, insa noi nu mai avem rabdare. Ne lipsesc tare mult cei dragi de acasa si chiar daca apele sunt tulburi la noi in tara, tot e mai bine decat printre straini. Nu avem a ne plange de cum suntem tratati aici, dar noi avem sange latin si privim altfel lucrurile si oamenii. Nu vreau sa supar si sa jignesc pe nimeni si cred ca fiecare isi alege sa traiasca dupa cum si unde ii place.
Nu uitati sa va bucurati si sa-i multumiti lui Dumnezeu pentru darul cel mai de pret : SANATATEA. Restul problemelor lasati-le in grija lui Dumnezeu.
Va dorim numai bine!
Un copil si o mama ca oricare,
Andrei si Gilda

luni, 24 mai 2010

La multi ani cu SANATATE, Andrei!!!


In aceasta zi de sarbatoare crestineasca a Sfintei Treimi, care anul acesta a coincis cu ziua de nastere a lui Andrei, nu vreau sa spun decat atat: LA MULTI ANI CU SANATATE, LINISTE SI PACE COPILUL MEU IUBIT!
L-am sarbatorit pe ANDREI duminica, pentru ca sa fim toti trei si mi-a zis:
Vreau sa traiesc, mami, macar cu 2 secunde mai mult decat tine.
Dumnezeu sa-i auda rugaciunile si sa va daruiasca SANATATE tuturor!
Gilda















joi, 20 mai 2010

Vesti noi

Buna seara,Iata ca au trecut 3 zile de la operatie si Andrei depune toate eforturile de recuperare. A inceput de ieri si fizioterapia, insa nu pot descrie in cuvinte durerile pe care le are atunci cand face terapia. Nu spune nici un cuvant insa lacrimile il tradeaza. Nu pot sti ce simte dar imi dau seama ca nu ii este deloc usor, insa nu se vaita si uneori nu vrea sa fie ajutat. Inca nu a scapat de drena si asta il doare cel mai tare, dar medicii au hotarat sa mai amane cu o zi radiografia la plaman, deoarece inca se mai scurge lichid. Cu siguranta maine ii vor face si daca plamanul nu prezinta vreo acumulare de lichid ii vor scoate drena.Au inceput si nemtii sa-l iubeasca, nu numai Dumnezeu, profesorul chirurg care l-a operat de fiecare data pe Andrei a spus ca este un copil deosebit, iar anestezistul principal de la ultima operatie ne multumeste de fiecare data cand il viziteaza pe Andrei, ca a avut ocazia de a participa la operatia lui Andrei. A fost medicul care l-a luat pe Andrei de langa noi sa-l bage in operatie si ne-a asigurat ca il va aduce bine dupa operatie si sa asteptam linistiti. Oricum eu nu am mai intalnit un medic care sa-i multumeasca pacientului. Din tot sufletul va spun ca Dumnezeu a ales pentru operatia aceasta dificila (riscanta), cea mai buna echipa de medici.Azi a venit sa-l viziteze si doctora lui de pe oncologie care a ramas placut surprinsa cand l-a vazut sezand la marginea patului in pozitie verticala. Ne-a explicat ca nu poate incepe imediat tratamentul de chemo, deoarece plamanul are nevoie de cel putin 2 sap. sa se refaca.Nu avem decat sa ne rugam in continuare la bunul Dumnezeu.Cam atat pot sa va scriu in seara asta.Dumnezeu sa ne apere!Gilda

luni, 17 mai 2010

Primele cuvinte ale lui Andrei


Hristos s-a Inaltat!

"Sunt un invingator" au fost primele cuvinte pe care le-a rostit Andrei cand s-a trezit din anestezie, apoi a adormit la loc. A doua oara mi-a spus: "mi-a fost teama la inceput, apoi mi-am amintit ca Dumnezeu ma iubeste iar eu am credinta in El si nu mi-a mai fost teama de nimic. Dar e greu, mami, ma doare atunci cand respir, e tare greu" apoi a adormit din nou.
La 3 ore dupa ce a intrat in operatie suna telefonul. Cand am vazut numarul de spital imi inghetase sangele in mine. I-am dat telefonul lui Catalin. Si lui ii era teama sa raspunda. Intr-un final raspunde. Era chirurgul care ne anunta ca operatia a decurs ok, fara probleme; i-au asigurat respiratia artificial deoarece plamanul lui stang nu ar fi fost in stare sa preia aceasta functie, fapt care a ingreunat un pic munca chirurgilor dar in final au reusit sa curete plamanul de cei 5 noduli care se formasera. Organismul lui Andrei s-a comportat bine in timpul operatiei si acum urmeaza sa-l inchida. Am rasuflat usurati slavind numele Domnului!
Cand l-am vazut am fost foarte fericita de cum arata si mai ales ca nu era intubat. S-a trezit destul de repede din anestezie.
Ii sopteam la ureche ca este un copil tare bun si s-a intors spre mine si mi-a zis:" nu sunt bun, vreau doar sa merg pe calea cea buna pentru ca am fost pe calea cea rea si stiu cum este. E precum mersul pe role. La inceput trebuie sa te tina cineva de mana si sa te sprijine, iar apoi dupa ce inveti sa-ti ti echilibru si sa mergi drept, alergi."
I-am spus ca eu nu stiu sa merg pe role, sunt la inceput si am nevoie de sprijinul lui. Iar el mi-a spus doar atat: "voi fi mereu langa tine sa te sprijin". Apoi s-a uitat la noi si ne-a zis la amandoi: "Hei, ce-i cu voi? Unde sunt zambetele de pe fetele voastre? Daca sunteti fericiti, de ce nu zambiti?"

Din pacate nu am putut sa stam mai mult cu el deoarece s-a facut repede ora 20 si a trebuit sa plecam. Regulile sunt reguli la ATI.

Multumesc Tie Doamne pentru toate binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine azi!

Dumnezeu sa va ocroteasca pe toti!

Gilda

Operatia a decurs bine

La ora 18.30, ora noastra, Gilda imi trimitea sms-ul urmator:

"A iesit din operatie si totul a decurs bine".

Am dat sfoara-n tara cat mi-a stat in putere, iar acum scriu aici pentru cei care asteapta cu sufletul la gura vestile lor, dar pe care nu i-am putut inca anunta. Azi dimineata Gilda imi spusese ca va scrie in seara/noaptea asta si un mail cu detalii, dar nu stiu daca va reusi. Ce era important v-am transmis si voi face tot posibilul sa va transmit si alte noutati de indata ce le voi primi.

Important este ca Dumnezeu e acolo, cu ei, cu Andreiut si EL stie cat si-a dorit copilul acesta sa traiasca. Nu e de mirare ca totul a decurs bine. Ne rugam in continuare Domnului pentru insanatosirea lui totala si definitiva: Doamne, Bunule, apara-l!!!

SANATATE si voua, tuturor!!!

R.

Hristos s-a Inaltat!

Va scriu astazi pentru a va indemna sa ne unim toti gandurile si glasurile intr-o rugaciune , o rugaciune care ne indeamna sa fim uniti, sa ne iubim si sa ne rugam unii pentru altii. Sa ne rugam nu atat pentru Andrei, cat si pentru cei care sufera in diverse colturi ale lumii.

Rugăciune pentru unire a Arhimandritului Sofronie

Doamne Iisuse Hristoase, Mielul lui Dumnezeu Cela ce ridici păcatul lumii, Carele suindu-Te pre muntele Golgothei, răscumpărat-ai pre noi din blestemul legii, şi ai preînnoit chipul Tău cel căzut, pre Cruce preacinstite mâinile Tale întinzând, ca pre fiii lui Dumnezeu cei risipiţi întru una să aduni, şi trimiţând pre Preasfântul Duh, la unime pre toţi ai chemat; Tu dar, fiind a Tatălui strălucire, înainte de a ieşi la această mare lucrare de sfinţenie, lumii răscumpărătoare, rugatu-Te-ai Părintelui Tău ca toţi una să fim, precum Tu eşti cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt: Însuţi dăruieşte nouă har şi înţelepciune, spre a împlini această poruncă în fiece zi, şi ne întăreşte în nevoinţa acelei iubiri carea ai poruncit nouă zicând: “Să vă iubiţi unul pre altul, precum Eu am iubit pre voi.” Prin Duhul Tău Cel Sfânt dăruieşte nouă puterea de a ne smeri unul altuia, amintindu-ne că cel ce mai mult iubeşte, acela mai mult se şi smereşte; învaţă-ne unul pentru altul a ne ruga, poverile unul altuia cu răbdare a purta, şi împreunează pre noi întru cea a dragostei nedespărţitei legături, întru ó turmă de oi ascultătoare, pentru numele Tău cel Sfânt, împrejurul Părintelui şi Povăţuitorului nostru iubit, dând nouă şi a vedea în fieştecare frate şi soră – chipul slavei Tale celei negrăite; şi a nu uita că fratele nostru este viaţa noastră.

Aşa, Doamne, Cela ce pentru bunăvoirea Ta ne-ai adunat întruolaltă dela marginile lumii, fă-ne a fi cu adevărat întru ó frăţie, vieţuind întru ó inimă, întru ó voie, întru ó dragoste, ca ún om, dupre cel mai nainte de veci sfatul Tău pentru Adam, cel întâiu născut.

Întăreşte, apără şi acoperă sălaşul acesta cel sfânt, pre carele a sădit dreapta ta, şi umbrează pre el subt acoperământul Preacuratei Maicii Tale, şi al Sfântului Înaintemergătorului Tău Ioann, şi al Cuviosului Părintelui nostru Siluan, pre fieştecarele binecuvântând şi ocrotind, cari aci vieţuiesc (NN), păzindu-ne adică de gânduri de stricăciune făcătoare, de cuvinte sau de porniri protivnice ale inimii carile prăpăstuiesc sfântă lucrarea slujirii noastre; spre a se zidi sălaşul acesta pre piatra Evangheliceştilor Tale porunci, întru loc de tămăduire, loc de sfinţire şi de mântuire, nouă înşine, precum şi tuturor celor ce aleargă către dânsul, cei osteniţi şi împovăraţi fraţii şi surorile noastre, şi ca să aflăm toţi odihnă întru Tine, Cel blând şi smerit Împăratul nostru, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

Andrei, Gilda si Catalin

miercuri, 12 mai 2010

La un pas de ultima operatie

Hristos a Inviat!

Am ajuns din nou acasa deoarece medicii au anulat operatia programata miercuri, din mai multe motive:
- doresc sa aibe consimtamantul scris al ambilor parinti in ceea ce priveste acordul operatiei, sa fie siguri ca noi am inteles riscurile pe care le prezinta o astfel de operatie;
- doresc sa stranga cea mai buna echipa de medici( chirurgi si anestezisti), dar pentru ca este o saptamana cu multe sarbatori importante, unul dintre medici nu este disponibil;
astfel ca operatia s-a amanat pentru luni, urmand ca duminica dupa-amiaza sa ne internam.

Astazi sefa de sectie pe oncologie a dorit sa poarte o discutie cu mine, alaturi de un translator. Si cum Dumnezeu intotdeauna are grija de toate, mi-am amintit ca intr-o anumita cladire din acel imens spital, lucreaza o doamna de origine romana, pe care Catalin a descoperit-o odata intamplator, citind placutele de la fiecare usa si observand ca are nume romanesc, a ciocanit la usa si a indraznit s-o intrebe daca stie cumva limba romana; la inceput a sovait , dar pana sa raspunda Catalin i-a luat-o inainte si i-a spus: eu sunt roman si sunt cu copilul la tratament aici in spital si am vrut doar sa va salut, atunci doamna s-a prezentat si i-a dat numele si numarul de telefon de interior.
Mi-am amintit acum de acel biletel si i l-am dat doctorei sa incerce sa o sune, sa vada daca poate sa ne ajute cu traducerea si bineinteles ca a venit.

Revenind la discutia cu doctora sefa, aceasta a dorit sa-mi prezinte situatia actuala a lui Andrei, si anume faptul ca metastazele la plamanul drept au evoluat, aparand la CT doua noi pete, chiar si dupa o cura de chemo. Incerca sa ma faca sa inteleg ca situatia actuala e destul de grava si ca riscurile operatiei sunt foarte mari.

I-am spus ca sunt constienta de tot ceea ce spune si nu avem alternativa. Operatia este singura lui sansa de supravietuire, stiu ca organismul lui nu raspunde asa cum trebuie la chemo; de ce? asta numai Dumnezeu stie. I-am asigurat ca si sotul meu are aceeasi opinie. Insa au dorit, daca se poate, sa vina si sa purtam vineri o discutie si cu chirurgii si anestezistii care il vor opera pe Andrei. M-a intrebat de starea lui Andrei din ultimele zile si i-am explicat ca in ciuda tuturor rezultatelor analizelor, copilul meu nu prezinta nici cel mai mic semn ca ar suferi de ceva. Duminica a mers si alergat 8 ore intr-un parc imens din Munchen si nu s-a plans nici macar de oboseala. De aceea am incheiat discutia cu doctora intr-o nota foarte optimista, spunandu-i doar atat: stiu ca suntem pe mana unor doctori foarte buni si mai stiu ca acolo sus cineva il iubeste pe Andrei foarte mult si am credinta ca totul va fi bine.
Cam atat despre ziua de azi.
Va transmit tuturor o parte din vointa si dragostea lui Andrei pentru viata asta!
Gilda