marți, 2 martie 2010

De la mama lui Andrei

In loc de scrieri de la Andrei, de data asta puteti afla amanuntele de la mama lui, dintr-o scrisoare/mail pe care ne-a trimis-o ieri.
" Si de aceasta data vestile sunt proaste, se pare ca Dumnezeu imi incearca rabdarea si credinta. Insa eu vreau sa-I arat ca Andrei imi da puterea si curajul sa infrunt orice si ca nu-mi voi lua gandul si speranta de la El. Cred in bunatatea Lui si simt ca nu ne va lasa.
Ieri m-am intalnit nu cu un medic, ci cu trei: medicul specialist oncolog, medicul chirurg si profesorul specialist pe cutia toracica, trei giganti (comparativ cu mine) intre 1.8 -2 m inaltime. Cum ei au vorbit mai mult in germana, am avut noroc cu o cunostinta din Munchen, bolnava si ea de cancer, care a reusit sa ajunga in timp util la spital si sa ma ajute cu traducerea.
Revenind, boala lui Andrei a recidivat pe coasta a treia si s-a extins cu o viteza foarte mare, mai ales dupa ce a terminat chimioterapia, la ambii plamani. Doctorii spun ca nu sunt motive de ingrijorare deoarece sunt niste noduli foarte mici, singurul semn de intrebare pe care si-l pun fiind daca va rezista copilul pentru a se interveni la ambii plamani. Altminteri vor curata unul singur, ramanand ca cel de-al doilea plaman sa fie curatat printr-o alta operatie, ulterior. Ei vor incerca sa curete tot, pentru a se evita o alta interventie, dar totul depinde de Andrei sau mai bine zis, de bunul Dumnezeu. In rest foarte multe detalii nu mi-au dat, mi-au spus doar sa pun pe hartie orice intrebare am si azi, dupa ce ne vor interna, imi vor raspunde la toate intrebarile.
Da, azi ne internam si joi la prima ora va intra in operatie. Este ceva cu ziua asta de joi; toate operatiile pe care le-a facut Andrei, precum si toate investigatiile din Germania au fost facute in ziua de joi. Ma rog, nu ma mai gandesc acum si la asta...
Mi-au spus ca atat timp cat va sta la terapie intensiva nu voi putea sta cu el; asta nu prea am inteles bine, dar am sa mai intreb maine.
Legat de costuri nu mi-au putut spune nimic concret, deoarece nu stiu ce vor reusi cu cel de-al doilea plaman si nu stiu de cate zile de internare va avea nevoie Andrei. A ramas ca vor face calculele si ne vor comunica o suma estimativa pentru un nou depozit.
M-au pus sa semnez daca sunt de acord ca analizele lui Andrei sa poata fi folosite in studii de cercetare si cazuri publice.
Alte detalii nu mi-au mai dat deocamdata, doar ca recuperarea lui Andrei poate dura 2 saptamani sau chiar mai mult, in care nu stiu sa va spun daca vom sta in spital sau pe langa.
Andrei nu stie foarte multe, decat ca urmeaza sa fie operat si ca nu are internet in spital, lucru care l-a dezamagit foarte tare. In rest cauta sa fie barbat si sa para ca totul e ok.

Cam atat va pot spune. Nu as vrea sa petrec foarte mult timp la calculator pentru ca vreau sa vorbesc mai mult cu Andrei si sa fim aproape unul de altul.

Dumnezeu sa fie cu noi!"

3 comentarii:

  1. toate gandurile bune si rugaciuni de la fam raitmaer ptr andrei. Aceleasi rugaciuni le voi face si eu ptr andrei si fam lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si Marta i-a trimis ingerasul ei lui Andrei ca sa-i dea putere, iar eu l-am trimis pe al meu la Gilda. NU SUNTETI SINGURI! Dumnezeu e cu voi! Catalin, CHIAR STIU ca o sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori cuvintele nu pot spune ce simtim atunci cand citim si.... noi, muritori de rand, oameni simpli va spunem ca Dumnezeu va va da putere sa treceti si peste acest obstacol. Dumnezeu este cu voi, a fost si va fi atat timp cat nu va pierdeti credinta! Cat despre Andrei: Fii tare copile! Ai sa reusesti!

    RăspundețiȘtergere