sâmbătă, 13 martie 2010

Mai multe despre PRETUL VIETII LUI ANDREI


Sambata dimineata


In dimineata asta am vorbit cu Catalin. Discutia a fost destul de lunga, dar voi extrage de acolo esentialul si voi incepe bineinteles cu:

1. ANDREI

De ieri a fost mutat la sectia de oncologie si, ca urmare, Gilda sta permanent (si noaptea) cu el. Starea lui este mult mai buna. Profesorul chirurg si fizioterapeutii il apreciaza foarte mult. Au facut chiar remarca potrivit careia un copil de-al lor nu ar fi luptat nici pe sfert cat romanasul nostru.

Bravo Andrei, ai punctaj maxim si de la noi!!!!

Tot din marea lui putere de lupta pentru viata, i-a promis Gildei ca nu o va lasa singura. I-a povestit ca a mai visat un robotel cu aripi care sta mereu langa patul lui. Asa inger pazitor... mai rar. Apoi i-a spus mamei ca, desi incearca sa vorbeasca in rugaciunile lui cu Dumnezeu, nu reuseste; in schimb, vorbeste mult (in visele lui) cu ingerii.

2. Cateva randuri si despre parinti.

Dumnezeu ne-a ascultat, precum se vede, rugile de a-i lumina pe bietii parinti. Iata-i in sfarsit vazand partea buna a lucrurilor, iata-i din nou plini de speranta, iata-i increzatori in viitorul ce ar urma ultimei operatii. Chiar daca gandurile la aspectul financiar al problemei ii descurajeaza (in momentul de fata neavand multe solutii), incearca sa-si pastreze calmul si sa spere in ajutorul lui DUMNEZEU si al OAMENILOR. Au recunoscut si competenta profesionala nemaipomenita a medicilor nemti, care au si ei un mare merit in redobandirea sperantei in bine a parintilor. Una peste alta ramane de maxima actualitate problema de mai jos:

3. Preturi, calcule, euro, zerouri multe...

La acest capitol trebuie sa inspirati si voi adanc inainte de inceput. Poate fi socant pentru multi. Voi incerca sa expun punctual datele principale:
  • Din experiente anterioare, nemtii au estimat un cost total in jur de 150.000 euro;
  • Suma de 80.000 euro este tot estimativa in acest moment, reprezentand (probabil) costuri de pana acum (pentru cele 2 operatii, investigatii, tratament, spitalizare...), posibil peste banii platiti deja (27+5 mii);
  • Referitor la aceste multe neclaritati speram ca luni, la intalnirea cu toti medicii din echipa care se ocupa de acest caz, sa se mai lamureasca lucrurile;
  • Saptamana viitoare Catalin urmeaza sa primeasca mai multe facturi;
  • Termenele (scadente) de plata a facturilor nu sunt cunoscute inca;
  • Banii pe care ii mai au acum sunt in jur de 19.000 euro;
  • Catalin spera sa mai obtina inca 6.000 pe masina lor;
  • RESTUL RAMANE IN GRIJA NOASTRA.
Eu ii spuneam inca de acum cateva zile, ca ei nu trebuie sa se gandeasca la bani. REPET SI AZI ACEST LUCRU. Pe de-o parte trebuie sa-si adune toate puterile si energiile pozitive spre a-i transmite lui Andrei speranta si curaj sa lupte, pe de alta parte pentru ca, logic vorbind, nu au cum sa se miste acolo. De unde sa ceara, de unde sa faca rost, cine sa le dea, cine sa-i inteleaga?

Sumele fiind atat de mari va fi greu si aici, dar nu vreau sa ma gandesc ca nu vom gasi resurse pentru a aduna atat cat vor avea nevoie. I-am spus lui Catalin ca nu trebuie sa plece de acolo inainte de finalizarea totalmente a tratamentului (operatie, chimio, recuperare). Daca cineva crede altfel, astept justificarile.

Deocamdata nu voi mai pierde timpul cu vorbe aici si
va rog si pe voi , toti cei care treceti prin acest loc, indiferent ca ii cunoasteti sau nu pe Andrei, Gilda si Catalin, sa transmiteti cat mai multor oameni povestea lor si conturile, pentru a incepe sa se adune ceva banuti. Scrieti cunoscutilor vostri 2-3 randuri de la voi insiva simtire, caci adesea mailurile sunt pline de mesaje disperate, de linkuri catre care nimeni nu se mai duce, din plictiseala, din saturatie de atatea si atatea povesti.
Iertati-ma ca va dau asemenea "indicatii", dar nu mai departe ieri ma gandeam sa-mi leg de spate un afis cu un mesaj de ajutor. O prietena mi-a spus: " Altceva decat sa fii luata drept nebuna, nu vei reusi! Lumea e plina de indiferenta datorita vietii asteia plina de necazuri si de escroci." Avea dreptate. Singura sansa este de a vorbi cu cei care ne cunosc, care stiu ca suntem oameni cinstiti, care pot intelege ca nu am cere decat pentru o nevoie ca aceasta "de viata si de ...". Cuvantul celalalt nu are ce cauta aici.

In speranta ca m-ati inteles bine si ca fiecare dintre voi va face tot ce poate omeneste, va multumesc din suflet si

DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA
SI PE ANDREI!!!!


..........................................................

Una dintre cele mai impresionante reactii la scrierile noastre despre Andrei si speranta lui in ajutorul OAMENILOR, a venit din partea a doi copii de clasa a VII-a. Florinel, fiul Roxanei Gauianu si prietena lui au lucrat toata ziua pentru a da o mana de ajutor. Fac felicitari pentru Pasti, pe care sa le vanda spre a aduna banuti pentru Andrei. Mi-au cerut si fotografii pe care sa le poata prelucra si adauga pe unele dintre felicitari. Au compus o poezie pe care sa o ataseze si pe care m-au rugat sa o postez aici, nu la comentarii, pentru ca toata lumea sa o vada usor:

VIATA

AM INVATAT SA LUPT PENTRU VIATA MEA
NICICAND NU M-AM OPRIT DIN LUPTA GREA
DUMNEZEU STIE CAT DE MULT IL IUBESC
RUGACIUNILE VOASTRE MA OCROTESC.
E MULTA DURERE DAR SI SPERANTA
IN SUFLETUL MEU E DORINTA DE VIATA

VIATA E DRAGOSTE…
ASTA-I VIATA - E IUBIRE…

IUBIREA E FARA URA,
UNIREA E FARA URA,
BUNATATEA E FARA URA,
EU SUNT FARA URA
SI VOI SA FITI FARA URA,
TUTUROR SA LE TRANSMITETI
EUL MEU CA-I FARA URA.

Pretuirea mea pentru acesti copii minunati mi-am exprimat-o in direct; tot ce merita sa adaug este faptul ca Florin stie mai bine decat multi dintre noi ce inseamna puterea de a trece peste asemenea necazuri. In urma cu aproximativ doi ani, cel mai bun prieten al lui si coleg de clasa, Vladut Reitmaier, a trecut prin tragedia luptei cu cancerul (tot osteosarcom, dar la picior). Astazi este bine si impreuna cu familia lui sunt alaturi de Andrei si de parintii acestuia. Si atunci oamenii cu suflet au fost aproape, la fel cum, suntem siguri ca vor fi si acum.
Voi reveni si cu imaginile cu felicitarile copiilor, cand Florinel imi va da unda verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu